Paralitzada la nova PAU a l'espera del futur govern a Espanya

Educació deixa en mans del pròxim executiu, "siga del PSOE o del PP", l'aplicació

Hui s'han publicat les notes de la selectivitat: consulta ací el resultat
Imatge d'arxiu d'un examen d'accés a la universitat / À Punt NTC

El Ministeri d'Educació ha decidit paralitzar l'aprovació de l'esborrany del reial decret que regula la nova Prova d’Accés a la Universitat, l'aplicació de la qual anava a començar el juny del 2024 després de la convocatòria de les eleccions generals el 23 de juliol, segons han assegurat fonts del departament.

Amb aquesta paralització, l'executiu deixa en mans del pròxim govern, "siga del PSOE o del PP", l'aplicació, si bé les fonts han precisat que l'esborrany del reial decret està "completament tramitat". 

I han subratllat que "es paralitza i no s'ajorna" fins al 2025 la posada en marxa de la nova prova d'accés a la universitat, com havien sol·licitat els rectors de les universitats espanyoles. Això es deu al fet que, segons Educació, no es pot ajornar perquè la LOMLOE estableix que la nova prova ha d'estar en vigor el juny de l’any que ve.

Entre les novetats de la nova PAU, destaca que la duració de cadascun dels exàmens passarà a ser de 105 minuts en lloc dels 90 actuals, perquè aquests inclouran exercicis menys memorístics en els quals l'estudiant haurà de reflexionar i fer associacions d'idees, i no s'introdueix la prova de maduresa acadèmica inicialment prevista. El resultat d'aquesta prova suposarà el 40% de la nota per a l'accés a la universitat, mentre que la mitjana de Batxillerat serà el 60% restant.

També et pot interessar

stats