El papa pateix una bronquitis d'origen infecciós, però "millora notablement"

Fonts del Vaticà afirmen que podria rebre l’alta en els pròxims dies, però no han especificat res de les litúrgies de Setmana Santa

El Papa Francesc en l'audiència general a la plaça de Sat Pere del Vaticà d'aquest dimecres, abans de ser ingressat
El papa Francesc, en l'audiència general a la plaça de Sant Pere del Vaticà dimecres abans de l'ingrés / Evandro Inetti (Europa Press)

El papa pateix una "bronquitis de base infecciosa" que el té ingressat des d’aquest dimecres de vesprada, si bé amb els antibiòtics l'estat de salut ha experimentat una "notable millora" i podria rebre l'alta en els "pròxims dies", segons ha informat el director de l'Oficina de Premsa del Vaticà, Matteo Bruni.

En l'últim comunicat mèdic sobre el quadre clínic del pontífex, Bruni afirma que, en el marc dels controls clínics programats, se li ha detectat a Francesc una bronquitis de base infecciosa que ha requerit l'administració d'antibioteràpia en infusió que ha produït els efectes esperats amb una notable millora de l'estat de salut.

Igualment, ha assegurat que segons l'evolució prevista, podrien donar-li l'alta en els pròxims dies, tot i que no ha especificat si podrà celebrar les cites litúrgiques de Setmana Santa. A més, ha revelat que Francesc ha dedicat la vesprada a descansar, resar i a ocupar-se d'alguns assumptes laborals.

El papa roman ingressat en la desena planta de l'hospital policlínic Gemelli de Roma des de dimecres de vesprada, on li han subministrat tractament antibiòtic per a pal·liar la infecció respiratòria. Allí va estar el juny del 2021, quan el van operar d'una estenosi diverticular greu amb signes de diverticulitis esclerosant.

Fonts de l'hospital han especificat que la saturació d'oxigen en sang del papa s'està comprovant en tot moment. Totes les cites programades per a aquest dijous i divendres s'han cancel·lat.

També et pot interessar

stats