El papa Francesc pateix una infecció respiratòria, però es descarta que la causa siga la covid

El Vaticà ha confirmat que tots els compromisos de la seua agenda previstos per a dijous i divendres s'han anul·lat

El papa Francesc dona el tradicional discurs Urbi et Orbi del dia de Nadal
El papa Francesc, en la benedicció 'urbi et orbi' del dia de Nadal / Yara Nardi (Reuters)

El papa Francesc pateix una infecció respiratòria, però es descarta que la causa siga la covid, segons ha informat l'oficina de premsa del Vaticà.

En un comunicat de premsa, el Vaticà ha confirmat que els controls mèdics als quals s'ha sotmés Francesc aquest dimecres de vesprada a l'hospital Gemelli de Roma han revelat "una infecció respiratòria (exclosa la infecció per covid) que requerirà alguns dies de tractament mèdic hospitalari adequat".

Així mateix, s'ha informat que el pontífex s'havia “queixat” en les últimes hores "d'algunes dificultats respiratòries", i per això l'han traslladat al policlínic A. Gemelli per a sotmetre's a alguns controls mèdics.

Fonts del Vaticà han confirmat que tots els compromisos de la seua agenda previstos per a dijous i divendres s'han anul·lat. En un primer comunicat en què han informat de l'ingrés del papa, s'havia especificat que es tractava de "controls prèviament programats", es descartava, per tant, un malestar imprevist.

Segons ha reportat el diari La Nación, en tornar a la residència de Santa Marta, després de presidir com cada dimecres l'audiència general a la plaça de Sant Pere, Francesc ha començat a sentir unes punxades en el pit. Per això, immediatament l'han traslladat a l'hospital en ambulància.

Per la seua banda, el diari Corriente della Sera ha explicat que el Papa ha patit “problemes cardíacs al final del matí", però assegura que de moment “no és preocupant”. El resultat de la tomografia de tòrax ha donat negatiu respecte al possible problema cardíac i això ho han valorat amb alleujament les persones pròximes al pontífex. Les proves respiratòries tampoc han donat motius de preocupació, segons l’agència ANSA.

En una entrevista recent amb l'agència estatunidenca AP, Francesc, de 86 anys, va revelar que tornava a patir de diverticulosi, el problema pel qual va haver de ser operat. En aquell moment, se li va extirpar una xicoteta part del còlon i va haver d'estar ingressat deu dies, però estava bé de salut.

Des d’aquella operació, el papa només ha patit un problema en el genoll dret, que l'obliga a caminar amb bastó o amb cadira de rodes. Ell mateix ha assegurat en diverses ocasions que no es vol operar.

Durant el matí d’aquest dimecres, Francesc ha celebrat l'audiència general i se l'ha vist amb bona salut i sense problemes. Diumenge que ve té prevista la missa de Diumenge de Rams. De moment, el pontífex ha suspés les audiències.

També et pot interessar

stats