El papa Francesc avala les unions civils entre homosexuals: “Són fills de Déu i tenen el dret a una família”

El pontífex reivindica una llei que protegisca les parelles del mateix sexe.

El papa Francesc arriba al Vaticà per a dur a terme una audiència en una imatge del passat mes de setembre
El papa Francesc arriba al Vaticà per a dur a terme una audiència en una imatge del passat mes de setembre / Europa Press

El papa Francesc ha avalat, per primera vegada, les unions civils entre persones homosexuals. “Tenen el dret d’estar en una família. Són fills de Déu i tenen el dret a una família. Ningú ha de ser exclòs”, expressava el pontífex en una pel·lícula documental d’Oscar Evgeny Afineevsky que s’ha presentat aquest dimecres en el festival de cine de Roma.

El Papa advoca per “crear una llei d’unions civils. D’eixa manera [les persones homosexuals] estaran sota cobertura legal”, afegia. Amb aquestes declaracions el pontífex es desmarca dels seus predecessors i de la postura que tradicionalment ha tingut l’església.

El documental on ha fet les declaracions el papa conta la història personal d'una parella homosexual d’italians als qui, segons el seu testimoni, el papa va animar perquè portaren als seus fills a la parròquia.

Malgrat les declaracions sobre les unions civils entre persones homosexuals, el papa no es refereix en cap moment a aquests acords legals per a tutelar els homosexuals com a matrimoni i, de fet, quan era arquebisbe de Buenos Aires, es va oposar en 2010 a la legalització de les unions de persones del mateix sexe.

Ja com a pontífex, tot i mostrar-se sempre més integrador amb les parelles homosexuals que els seus predecessors, mai abans havia sigut tan explícit com en aquest documental. El 2013, va admetre que l’homosexualitat no era un pecat, però en canvi, més avant, va aconsellar portar els xiquets homosexuals al psicòleg.

També et pot interessar

stats