La Palma registra un terratrémol de magnitud 4,5, el més fort fins ara

El sisme, un dels 60 que s'han registrat durant la matinada, ha tingut l'epicentre a Villa de Mazo, a 37 quilòmetres de profunditat

Llengües de lava al volcà de La Palma
Llengües de lava al volcà de La Palma / Reuters

Un total de 60 terratrémols s'han registrat a l'illa de La Palma des de la passada mitjanit, un dels quals de magnitud 4,5, a Villa de Mazo, el més fort fins ara des que va començar l'erupció del volcà, fa 26 dies.

Segons la informació de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN), tres dels sismes els ha pogut sentir la població, amb intensitat màxima de IV i III en la zona epicentral.

La sismicitat ha augmentat en les últimes hores a La Palma, després que ahir va disminuir lleugerament.

El sisme de més magnitud ha tingut lloc a les 2:27 h, hora canària, a Villa de Mazo, amb una magnitud de 4,5, a 37 quilòmetres de profunditat, després d'un altre de 4,1, també en aquesta població, tres segons abans que l'anterior i a la mateixa profunditat.

El tercer mes fort ha tingut lloc en Fuencaliente, amb una magnitud de 3,6, passades les 5:30 h del matí a 10 quilòmetres de profunditat.

El 7 d'octubre passat un altre terratrèmol de magnitud 4,3 en l'escala de Richter va fer tremolar la mateixa zona de Villa de Mazo, en aquella ocasió el sisme es va iniciar a 35 quilòmetres de profunditat.

També et pot interessar

stats