Paco Sanz, l’home dels 2.000 tumors, no entrarà a presó per estafa

El condemnat ingressaria en un centre penitenciari si comet un delicte en els pròxims quatre anys

Paco Sanz, en un vídeo de YouTube
Paco Sanz, en un vídeo de YouTube / À Punt NTC

L'Audiència Provincial de Madrid ha suspés l'execució de la condemna de dos anys de presó imposada a Paco Sanz, conegut com l'home dels 2.000 tumors, sempre que no delinquisca en els pròxims quatre anys.

En un acte al qual ha tingut accés l’agència EFE, l'Audiència ha pres està decisió tenint en compte que el condemnat manca d'antecedents penals, que la pena imposada no supera els dos anys de presó i que ha consignat 40.000 euros de fiança, suficient per a retornar els 36.918 euros que va estafar. Sanz rebia tractament a l'Hospital General de València, ciutat en què també es va organitzar una gala benèfica a favor seu.  

L’home va ser condemnat el 2021 a dos anys de presó per simular que patia una malaltia letal i que, si no viatjava als Estats Units per a curar-se, moriria. Eixa sentència va ser fruit de l'acord aconseguit entre la defensa de Sanz i la Fiscalia, que va reduir la petició de condemna de sis anys a només dos. Ara, l'Audiència atén la petició del condemnat i considera que no és necessari l’ingrés a presó sempre que no cometa cap delicte en els pròxims quatre anys. 

Segons la sentència, a Paco Sanz li van diagnosticar la malaltia de la síndrome de Cowen el 2009, que es "caracteritza per l'aparició de tumors benignes" però sense risc de morir, per la qual cosa es va aprofitar de la seua malaltia per a obtindre "un lucre patrimonial il·lícit des del 2010 fins al 2017".

Durant este període de temps, l’home va fer creure, a través de xarxes socials i mitjans de comunicació, que la malaltia era "molt greu". A més, va crear una pàgina web en la qual exagerava els símptomes amb la finalitat de "commoure les persones" perquè li donaren diners i finançar així un suposat tractament als Estats Units. En realitat, segons explica la sentència, "consistia en un assaig experimental gratuït i sense cap cost" que tenia lloc a l'Hospital General de València.

També et pot interessar

stats