Pablo González rep la primera visita de la parella després de quasi nou mesos pres a Polònia

El govern polonés acusa el periodista basc d’un delicte d’espionatge per a Rússia

El periodista espanyol Pablo González en una imatge d'arxiu
El periodista espanyol Pablo González en una imatge d'arxiu

El periodista basc Pablo González, en presó preventiva a Polònia des del 28 de febrer acusat d'espionatge per a Rússia, ha rebut per primera vegada la visita de la parella, Oihana Goiriena, que l’ha trobat "bé, físicament i anímicament".

La visita a la presó ha durat unes dues hores, en presència d'una oficial de la intel·ligència polonesa, segons ha detallat Goiriena en un comunicat. Malgrat la falta d'intimitat en la trobada, la parella ha posat al dia al seu marit, d'origen rus i amb doble nacionalitat, de tot allò que ha succeït en aquests mesos respecte als fills i a la resta de la família.

Així mateix, li ha transmés les "múltiples demostracions de suport" que han rebut de nombroses persones, amics, mitjans de comunicació, periodistes, alguns polítics, associacions i institucions.

Goiriena ha afegit en el comunicat que durant la trobada el periodista li ha demanat que els ho agraïsca a tots els que es preocupen per la situació. Després de la visita, l'esposa de González s’ha reunit amb el seu nou equip d'advocats, coordinats per Gonzalo Boye, que han sigut els encarregats de gestionar i aconseguir aquesta comunicació directa.

També et pot interessar

stats