Polònia acorda estendre tres mesos la presó provisional per al periodista espanyol Pablo González

El corresponsal basc va ser detingut el 28 de febrer i acusat de ser espia rus

El periodista espanyol Pablo González en una imatge d'arxiu
El periodista espanyol Pablo González en una imatge d'arxiu

El tribunal regional de Przemysl, a Polònia, que estudiava la petició de la Fiscalia d'estendre la presó provisional del periodista espanyol Pablo González, ha acordat ampliar tres mesos aquesta mesura cautelar, segons confirmen a Europa Press fonts de la defensa del corresponsal basc.

Pablo González va ser detingut a Polònia el 28 de febrer quan es trobava donant cobertura informativa a la guerra a Ucraïna. Aquest dimarts, el seu lletrat, Gonzalo Boye, ha lamentat a través de Twitter la notícia i que a més el seu client seguisca incomunicat. "I segueix incomunicat i sense que es coneguen les suposades proves que tindrien... Només intenten doblegar la seua voluntat", ha apuntat.

Des de la detenció, el periodista es troba incomunicat en la presó de Rzeswów, acusat d'un delicte d'espionatge que recull l'apartat 1 de l'article 130 del Codi Penal polonés, segons va explicar la seua defensa.

Aquesta presó provisional s'ha anat prorrogant cada tres mesos, l'última vegada al juny. Després de la detenció, amics i familiars del periodista van començar a reunir signatures a través de Change.org/freepablogonzalez per a reclamar "que es respecten els seus drets" i han aconseguit més de 41.500 suports.

També et pot interessar

stats