Les persones que opositen al cos de mestres podran emportar-se una còpia de l’examen

Les proves es faran en paper autocopiable per a avançar cap a un procés "més transparent i segur", segons ha anunciat la UGT

 

Examen a València de les oposicions docents de la Comunitat Valenciana, el passat 22 de maig
Una de les aules de la ciutat de València on es van celebrar de les últimes oposicions docents / Europa Press

Les persones que opositen a les places de mestre del juny faran els exàmens en paper autocopiable, de manera que podran emportar-se una còpia de la prova quan hagen acabat l'examen. Així ho ha anunciat el sindicat UGT, que ha assenyalat que era una reivindicació del sindicat per a avançar cap a unes oposicions "més transparents i més segures".

Des d’aquest sindicat han assenyalat que fins ara s'ha negat als examinands "el dret d'accés als seus exàmens, justificacions de la nota i rúbriques de correcció durant el període d'al·legacions i recursos d'alçada a les notes emeses pels tribunals".

Per això, la UGT creu que el fet de poder emportar-se una còpia de l'examen significa "un avanç històric" en la defensa dels drets dels opositors i també en la consecució d'una major transparència i seguretat en el procés per a aconseguir una plaça en l’administració pública.

Gravar en vídeo la defensa de la programació

El sindicat també ha reclamat en la taula sectorial d’Educació que es graven en vídeo les exposicions de la part pràctica del procés i les defenses de les programacions davant el tribunal, tenint en compte que, fins ara, "no queda cap constància o evidència" d’aquesta prova.

La UGT ha traslladat aquesta proposta per escrit a la conselleria, perquè consideren que si s’adopta "redundaria en un entorn molt més garantista tant per a opositors com per als tribunals, que han de poder fer el seu treball amb la suficient seguretat jurídica".

Els responsables de l’àrea de l’ensenyament ha sol·licitat un informe al Consell de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern de la Comunitat Valenciana sobre el dret d'accés a la informació pública perquè els opositors puguen accedir a tota la informació relacionada amb el seu expedient i amb les seues proves d'oposició i puguen defendre així els seus interessos d’una manera legítima. 

També et pot interessar

stats