Open Arms, premi per la Pau de l'Associació per a les Nacions Unides

Es reconeix l'activitat de rescat de l'ONG al Mediterrani i de denúncia de la violació dels drets de les persones migrants

Una de les embarcacions de rescat de l'ONG Open Arms en una imatge d'arxiu
Una de les embarcacions de rescat de l'ONG Open Arms en una imatge d'arxiu

L'Associació per a les Nacions Unides d'Espanya (ANUE) ha concedit el XL Premi per la Pau, dotat amb 5.000 euros, a l'ONG Proactiva Open Arms.

El premi, que s’entregarà aquest dijous en un acte a la seu de la Diputació de Barcelona, reconeix la tasca humanitària que desenvolupa l'ONG al Mediterrani, on ha rescatat milers de persones.

ANUE justifica també el guardó en la "la denúncia" que Open Arms fa "de les greus vulneracions de drets humans als països d'origen dels migrants que creuen el Mediterrani en embarcacions i condicions de gran precarietat".

ANUE és l'entitat reconeguda per l'ONU per a vincular les Nacions Unides amb la societat civil a Espanya. Des de la seua fundació el 1962, ha centrat l'activitat a difondre i aconseguir els propòsits de la Carta de les Nacions Unides. 

Des de la primera edició, l’any 1980, el Premi per la Pau reconeix la trajectòria individual o col·lectiva que destaque pel treball encaminat a aconseguir aquests objectius, entre els quals hi ha la defensa de la solució pacífica dels conflictes i la protecció dels drets humans, les llibertats fonamentals i el desenvolupament sostenible.

També et pot interessar

stats