Onze joves detinguts per assetjar i agredir persones sense llar a València

Se’ls imputa un presumpte delicte de lesions, danys, incendi i odi contra gent que viu al carrer

 

Onze joves detinguts per presumptament haver assetjat, humiliat i agredit persones sense llar del barri valencià de Patraix / À Punt NTC

La Policia Nacional ha detingut onze joves, un d’ells menor d’edat, per presumptament haver assetjat, humiliat i agredit persones sense llar del barri valencià de Patraix, segons han confirmat fonts d’este cos policial.

Una de les víctimes va denunciar que li havien intentat cremar la cabina del camió on dormia i que l’havien obligat a beure orina mentre el gravaven amb el mòbil. No va ser l'únic episodi que els joves van compartir en les xarxes socials. Els ara detinguts solien gravar els episodis d'humiliació per a difondre'ls en estes plataformes.

Sergio és una altra de les víctimes dels suposats delictes comesos pels arrestats. Ha relatat a À Punt que dissabte, quan estava dormint en un banc d’un parc de Patraix, les pedres i les taronges que li va llançar el grup de joves el van despertar. “No sé què guanyen fent estes coses”, assegurava, després de recordar que en veure l’agressió i les desqualificacions que li dirigien a ell i a altres persones sense llar que estaven en la mateixa zona es va alçar a recriminar-los la seua actitud.

Després d’este episodi de violència, alguns companys de Sergio han abandonat el barri per por que les agressions es puguen repetir. Ell, prefereix quedar-se al barri fins que trobe un treball que li permeta accedir a un lloc per a dormir, però assegura que fets com els dels joves que el van agredir físicament i verbalment dissabte, generen intranquil·litat i fan que, des d’eixe moment, haja de dormir “amb un ull obert”. 

Els agents del Grup de Policia Judicial de Patraix, en tindre constància dels fets, que van arribar a denunciar algunes persones sense llar, van obrir la investigació sobre este tema, en col·laboració amb el Grup d'Extremismes Violents i Odi (EVO) de la Brigada Provincial d'Informació de València. La investigació va culminar amb la detenció dels onze joves entre 17 i 20 anys per presumptes delictes de lesions, danys, incendi i odi.

La policia manté oberta la investigació per a aclarir totalment els fets, per la qual cosa no es descarta que hi haja més víctimes o nous detinguts.

També et pot interessar

stats