Onze identificats per dormir a alqueries abandonades d'Alboraia i al polígon Vinival

Amb esta informació, es pretén facilitar la investigació en els xicotets furts o robatoris que s'han produït en els últims mesos

Una de les zones on han fet les identificacions
Una de les zones on han fet les identificacions / Ajuntament d'Alboraia

La Guàrdia Civil i la policia local d'Alboraia (Horta Nord) han identificat més d'onze persones a alqueries abandonades de l'horta i el polígon en desús de Vinival a la Patacona. "Es tracta d'un operatiu especial, coordinat entre els dos cossos de seguretat i posat en marxa arran de les reunions periòdiques, en el qual s'havia treballat de manera confidencial en els últims mesos", ha explicat l'Ajuntament d'Alboraia en un comunicat.

Amb esta actuació, l'Ajuntament pretén tindre identificades les persones que pernocten a alqueries, horta i Vinival "per a poder facilitar una major investigació en els xicotets furts o robatoris que s'han produït els últims mesos". La base de dades no només permetrà continuar potenciant la seguretat, sinó també avaluar les necessitats d'estes persones de cara a prestar-los assistència social a través de serveis socials.

L'Ajuntament, en tot cas, ha desvinculat estes persones identificades de la banda organitzada que va ser detinguda recentment i que actuava a la zona. "Es tracta d'un perfil diferent de persones de la banda organitzada que va actuar a l'horta de diversos municipis de la província de València —amb robatori amb violència—, que també va ser detinguda per la Guàrdia Civil pocs dies després de passar per Alboraia".

També et pot interessar

stats