La policia deté huit persones i n’identifica més d’un miler en l’operació Horta

El dispositiu està format per efectius de la Policia Local i Autonòmica, que vigilen els camps per aire i per terra

Dispositiu de l'operació Horta / À Punt NTC

Les conselleries d’Agricultura i Justícia i Interior han posat en marxa l’anomenada operació Horta amb l’objectiu d’evitar robatoris al camp i la venda il·legal dels productes. En dos mesos, la policia ha identificat més de mil persones a la Comunitat Valenciana i hi ha huit detinguts. 

El dispositiu de l’operació Horta està format per efectius de la Policia Local i Autonòmica, que vigilen els camps per aire i per terra. Este dijous s’ha donat a conéixer la campanya als llauradors de Borriana, un dels municipis afectats pels robatoris al camp. “Últimament, s’ha intensificat i s’estan produint situacions en casetes i instal·lacions per a furtar el material”, assegura l’alcalde de Borriana, Jorge Monferrer. 

En l’equador d’esta operació, que s’estén per tot el territori valencià, s’han produït 500 intervencions. Els agents han identificat més de mil persones a tota la Comunitat Valenciana i a huit els han detingut per robatori. “Estem posant a disposició tots els mitjans necessaris perquè els agricultors puguen treballar en un marc de seguretat”, explica Elisa Núñez, consellera de Justícia i Interior.

Els robatoris i la venda il·legal dels productes hortofructícoles són un entrebanc més per al sector agrari. “Hem de posar un granet d’arena per a lluitar per a aconseguir una major seguretat del camp i una traçabilitat dels productes que es poden comprar”, afirma el conseller d’Agricultura, José Luis Aguirre. Esta vigilància intensiva ha aconseguit controlar 580 tones de fruita i verdura.

També et pot interessar

stats