Onada de solidaritat amb els damnificats pel volcà de La Palma

Les autoritats agraeixen enormement tota l’ajuda que està arribant, però demanen que continue arribant perquè en necessiten molta

Foto: Voluntaris treballen en la recollida de donacions en el centre de recepeció de La Palma / À Punt NTC

Vora 6.000 persones han hagut de desallotjar fins ara a l’illa de La Palma, a causa de l’erupció del Cumbre Vieja. Moltes han perdut sa casa i necessiten ajuda urgent i un lloc on poder quedar-se mentre continue tota aquesta situació. Altres encara tenen la casa però, de moment, no poden tornar-hi ni saben si l'acabaran perdent.

Algunes persones estan en casa de familiars o amistats però, veient que la situació durarà més que uns pocs dies, com s’havia pensant en principi, cal reallotjar-les també perquè en molts casos hi ha més de 10 persones amuntegades en cases molt petites. 

L’equip d’À Punt Notícies que està a l’illa ha visitat un dels centres on arrepleguen aliments i altres productes per als damnificats. En declaracions a À Punt, la regidora de Los Llanos de Aridane ha expressat l'enorme gratitud que tenen cap a totes les persones, empreses, organitzacions i institucions que els han estat enviant ajuda durant aquests dies.

També ha assenyalat que és un poc complicat gestionar tots els queviures i materials que els estan arribant, però que no pensen rebutjar cap tipus d’ajuda que els puga arribar, perquè en necessiten molta. Ha aprofitat, a més, per a explicar que la situació s'allargarà molt encara i que necessitaran que l’ajuda no siga puntual, sinó que continue arribant fins que la situació comence a estabilitzar-se. 

També et pot interessar

stats