Oltra assegura que el nou retard d'AstraZeneca no afectarà la vacunació del personal educatiu

Sanitat manté el pla de vacunar 145.174 persones de 3.195 centres fins a l'1 d'abril.

Una caixa amb vials d'AstraZeneca en una imatge d'arxiu
Una caixa amb vials d'AstraZeneca en una imatge d'arxiu / Europa Press (GVA)

La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que el retard de 84.000 vials d'AstraZeneca que estava previst que arribaren la setmana que ve a la Comunitat Valenciana no afectarà la vacunació del personal de centres educatius, programada des del 26 de març al pròxim 1 d'abril, que inclou l’administració de la primera dosi a 145.174 persones de 3.195 centres educatius.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reuneix aquest divendres per videoconferència amb el president d'AstraZeneca a Espanya, Rick Rafael Suárez, acompanyat per la consellera de Sanitat, Ana Barceló, després que la farmacèutica haja reduït les provisions previstes la pròxima setmana: entregarà només 12.000 de les 96.000 dosis que s'esperaven a la Comunitat Valenciana.

En la roda de premsa posterior al ple del Consell Oltra ha assegurat que, tot i aquesta contingència, Sanitat Universal manté la planificació. I ha concretat que es vacunaran 76.808 persones de 1.802 centres docents de la província de València, 50.079 de 999 centres educatius d'Alacant i 18.287 persones de 394 la província de Castelló. També ha destacat que la Conselleria de Sanitat Universal ha augmentat a 250 els equips per a completar l'1 d'abril la vacunació del personal de centres educatius.

Respecte a la vacunació de la població entre 65 a 79 anys, ha recalcat que "cada vacuna que arribe es posarà de manera inversa”, de major a menor.

Restringir la mobilitat en Setmana Santa

Oltra ha ressaltat que la Comunitat Valenciana té els millors índexs epidemiològics d'Espanya, amb una taxa de positivitat en 14 dies del 3% i una ocupació hospitalària de malalts Covid del 2,76% en planta i del 10% en unitats de crítics. A fi de conservar aquesta situació s'ha mostrat favorable, com en altres ocasions, a restringir la mobilitat durant la Setmana Santa. Una exigència que fa extensiva al turisme estranger, però la responsabilitat del qual, ha recordat, correspon al govern central. Valorava aquesta situació la vicepresidenta amb relació a la pròxima arribada de 63 vols d'Alemanya a Alacant.

La portaveu del Consell ha evocat el repunt de contagis per Nadal, després d'una relaxació de les mesures de control (i del comportament social), que reconeix que "no va ser una bona idea", per a advertir del que podria passar a la Setmana Santa si es repeteix el patró: "Sense salut no hi ha economia", ha insistit. "La salut farà repuntar la situació econòmica, vindrà l'oci, podrem abraçar-nos, i fer tot el que tots tenim moltes ganes de fer. Estem tots molt cansats, però també ho estan els que ens cuiden", ha subratllat la vicepresidenta.

També et pot interessar

stats