Oliva tria la millor coca del món

20 equips de professionals i 5 escoles d’hostaleria de tot Espanya participen en el II Concurs Nacional de Coques, d’Oliva

Oliva tria la millor coca del món
Oliva tria la millor coca del món

Oliva celebra aquest dilluns el segon Concurs Nacional de Coques, certamen en què participaran vint equips de professionals arribats de tot Espanya. També hi competiran cinc escoles d’hostaleria que opten a un premi independent que incentiva el coneixement de la tradició de les coques en l’etapa formativa professional.

A Oliva, les coques són un producte molt típic i, segons s’explica des de l’organització, és un costum que cada divendres a les llars oliveres es preparen “les coques de pasta bona”. La pasta es fa amb farines de diferents tipus de cereals ─blat i dacsa bàsicament─, oli d’oliva, aigua sal i rent. Al damunt es posen herbes silvestres, saladures de peix, carns i embotits, verdures fresques o productes adobats entre altres ingredients de temporada. Quant a la forma, poden ser obertes, tancades, redones o allargades.

Amb aquest concurs, Oliva vol "retre homenatge i donar visibilitat a un producte que considera propi però que també és patrimoni d’altres molts pobles" i és per això que convida a tots a "compartir aquest sentiment d’orgull per les coques i per tots els aliments tradicionals”.

El concurs està organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva i l’Associació Gastronòmica Amics de les Coques (AGACO), col·lectiu dedicat al sector de l’hostaleria i el forn professional.

També et pot interessar

stats