L’oli se suma als productes amb alarma antirobatori als supermercats

Les tècniques per a cometre furts als supermercats no ha canviat massa, però sí el perfil de qui acostuma a fer-ne

Els supermercats alarmen els seus productes més quotidians / À Punt NTC

Cada vegada són més els productes als supermercats amb alarma antirobatori. Alguns com xampú, les botelles d’oli o les llandes de tonyina s'estan sumant a la llista de productes a protegir especialment. L’equip d’À Punt ha visitat un d’aquests establiments on ens han afirmat que ara molts dels lladres són casuals que intenten passar aliments d’amagades i que l’oli és un dels productes estrela.

A més de controlar els clients amb càmeres de seguretat i fer un registre de carros i bosses, una altra forma d’evitar robatoris és alarmar els productes, i no sempre són visibles. Quant a les tècniques per a cometre aquests actes delictius, no han canviat massa, però sí el perfil de qui acostuma a furtar, que ha canviat des de la pandèmia.

Javier Sepúlveda, director de la cadena Family Cash, comenta que “hi ha gent major que intenta colar-te un paquet de carn o peix en el carro i posa damunt altres bosses, o també es guarda alguna cosa en la bossa de mà quan ningú mira i et diuen que anaven a pagar quan passen a la línia de caixes”. El director agrega que cal anar amb compte, ja que les denúncies arriben. “Hi ha una llegenda urbana que si el robatori no passa de 500 euros o 600 euros no es porta a juí. Encara que en aquest supermercat no s’arribe a eixa xifra tenim judicis cada mes”.

La seguretat als súpers és fonamental per a afrontar la coneguda com a pèrdua desconeguda derivada dels robatoris.

També et pot interessar

stats