Les oficines de Justícia Pròxima atenen quasi 6.000 persones des del 2021

El servei ofereix una resposta ràpida a la ciutadania sobre dubtes jurídics amb la finalitat de reduir els desplaçaments

Una de les oficines de Justiprop
Una de les oficines de Justiprop / Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública

Les oficines de Justícia Pròxima (Justiprop) de la Generalitat han atés 5.874 persones des de la posada en marxa en 2021 i fins a desembre 2022. Aquest servei públic orienta, assessora i informa la ciutadania de manera gratuïta sobre qüestions jurídiques i estan situades en municipis que no són cap de partit judicial.

De les 5.874 persones ateses des de la posada en marxa el 2021, 5.065 pertanyen a l'exercici 2022. D'elles, el 62% són dones i el 38% homes. Respecte a l'edat, el 47,2% de les persones són menors de 50 anys i 49,3% majors.

Pel que fa als col·lectius vulnerables atesos, el 7,13% correspon a majors; el 6,93% a migrants, el 2,64% a persones amb discapacitat i l'1,23% a víctimes de violència de gènere, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració té en marxa actualment un total de 55 oficines (22 a la província de València, deu en la de Castelló i 23 en la d'Alacant). Les últimes a posar-se en funcionament han sigut les de Montserrat, Xàbia, Muro d'Alcoi i el Pinós el gener passat.

A més, s'han obert durant aquest mes de febrer els serveis Justiprop a Sogorb i la primera oficina de proximitat de barri a València, en la Junta Municipal del districte Marítim.

Aquest servei ofereix una resposta ràpida a la ciutadania sobre els dubtes jurídics i els diversos tràmits administratius, amb la finalitat de reduir els desplaçaments. El personal d'aquest servei assessora i orienta jurídicament amb caràcter previ al procés i també dona suport per a realitzar consultes electròniques de tràmits judicials o administratius en matèria de justícia.

L'assistència en aquestes oficines, que finança la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, la presten professionals dels col·legis d'advocats de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats