S'obri el termini de matrícula ordinària de l’Escola Oficial d’Idiomes

La preinscripció telemàtica és obligatòria i les places s’adjudicaran per correu electrònic l’11 de juliol

L'Escola Oficial d'Iiomes de València, en imatges / À Punt NTC

La Conselleria d’Educació ha iniciat aquest dilluns el termini de matriculacions ordinàries per estudiar en alguna de les 26 seus de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) a la Comunitat Valenciana durant el curs 2023-2024. El procés estarà obert fins al 3 de juliol i es farà obligatòriament de manera telemàtica, excepte per als cursos complementaris i aquells dirigits al personal docent. 

Les places s’adjudiquen per correu electrònic l’11 de juliol, però la matrícula no es formalitza fins que no es paguen les taxes corresponents i s’entregue la documentació que calga per a cada cas. L’ingrés es podrà fer de manera presencial o telemàtica, encara que no tots els centres disposen d’aquesta última opció. Tots els detalls de les condicions estan disponibles al web de l’EOI.

Es pot inscriure qualsevol persona major de 16 anys; és a dir, els nascuts el 2007 o abans. També es poden matricular els majors de 14, nascuts com a màxim el 2009, que vulguen estudiar una llengua estrangera diferent de la primera llengua que cursen en l’ESO. La conselleria ha recordat que “totes les sol·licituds presentades dins del termini entren en concurrència” i “no hi haurà preferència” per a les presentades abans. En cas que els demandants es queden sense plaça, la convocatòria extraordinària s’obrirà del divendres 15 al dimecres 20 de setembre i es confirmaran les adjudicacions el dia 25.

Dos processos d'inscripció diferenciats

La novetat d'enguany radica en el fet que en telematricula.es hi haurà dos processos d'admissió diferenciats en el mateix període: un per a les EOI presencials i un altre per a eoivirtual.com. En aquest últim cas, en la sol·licitud telemàtica es podrà triar un màxim de tres idiomes ordenats per prioritat, encara que l'assignació final serà d'un idioma màxim.

Els aspirants que opten als dos processos d'admissió han d'indicar en la sol·licitud la prioritat en la convocatòria de l'ensenyament virtual.

Els preus, per damunt dels 90 euros en quasi tots els nivells

Els preus per als nivells A2, B1, B2 i C1 és de 91,71 euros; per al nivell C2 i per als repetidors de nivell puja als 107 euros. Els cursos intensius costen 66,24 euros. L’alumnat que vulga fer una prova de nivell abans de començar les classes per poder saltar-se un curs haurà d’abonar una taxa de 12,23 euros. 

L’Escola Oficial d’Idiomes ofereix classes de 14 idiomes estrangers (alemany, anglés, àrab, finés, francés, grec, italià, japonés, neerlandés, polonés, portugués, romanés, rus i xinés), a més d’èuscar i valencià com a llengües cooficials, i espanyol per a estrangers.

També et pot interessar

stats