La inscripció en les escoles oficials d'idiomes s'obri el 19 de juny

Hi haurà dos processos diferenciats, un per als centres amb formació presencial i un altre per a la docència en línia

Escola Oficial d'Idiomes de Castelló de la Plana
Escola Oficial d'Idiomes de Castelló de la Plana, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els estudiants que vulguen aprendre alguna llengua a les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana podran inscriure’s a partir del 19 de juny. A més, el període arriba enguany amb una novetat: hi ha dos processos diferenciats en el mateix període, un per a les EOI presencials i un altre per a l’escola virtual.

La Conselleria d'Educació ha publicat aquest divendres el calendari de matriculació. El procés telemàtic per a sol·licitar plaça a les escoles oficials d'idiomes estarà obert en el web telematricula.es en fase ordinària des de les 12 del migdia del 19 de juny fins a les 23.59 hores del 3 de juliol.

L'admissió s'obrirà de nou, en convocatòria extraordinària, al setembre. En aquest cas, des de les 12 hores del dia 15 fins a les 23.59 hores del dia 20, segons detallen des d’Educació.

Les mateixes fonts han aclarit que es poden presentar en una única sol·licitud telemàtica un màxim de 50 combinacions horàries, en les quals estaran indicats l'idioma, l’EOI triada, la ubicació, el nivell, el curs i la franja horària que més s'ajuste a les preferències del sol·licitant, en un màxim de tres idiomes.

La novetat d'enguany radica en el fet que en telematricula.es hi haurà dos processos d'admissió diferenciats en el mateix període: un per a les EOI presencials i un altre per a eoivirtual.com. En aquest últim cas, en la sol·licitud telemàtica es podrà triar un màxim de tres idiomes ordenats per prioritat, encara que l'assignació final serà d'un idioma màxim.

Els aspirants que opten als dos processos d'admissió han d'indicar en la sol·licitud la prioritat en la convocatòria de l'ensenyament virtual.

Els sol·licitants que aconseguisquen una plaça en l'admissió ordinària, hauran de formalitzar la matrícula a l’escola oficial d’idiomes corresponent entre l'11 i el 31 de juliol. La formalització de la matrícula a l'escola oficial d’idiomes virtual serà completament telemàtica.

No obstant això, cada EOI publicarà tota la informació sobre el procediment de formalització de la matrícula en el web de cada centre. Els resultats de l'adjudicació de vacants en convocatòria ordinària es podran consultar en telematricula.es l'11 de juliol.

En el cas de la convocatòria extraordinària, els resultats de l'adjudicació estaran disponibles en telematricula.es el 25 de setembre. A partir d'aquest dia, els candidats que hagen obtingut plaça podran formalitzar la matrícula a l’escola oficial assignada.

Formació per al professorat

Pel que fa al personal docent que vulga accedir al pla integral d'aprenentatge de llengües per al professorat (PIALP) que ofereixen els centres d’idiomes, haurà de completar una sol·licitud telemàtica a través de l'oficina virtual del docent. El termini de presentació de sol·licituds per als cursos gratuïts d'anglés, valencià i francés per al professorat de nou ingrés estarà obert des de les 12 hores del 29 de maig fins a les 23.59 hores del 2 de juny, i les llistes de persones admeses es publicaran a partir del 12 de juny.

Els docents que acrediten un domini suficient de les competències d'un idioma, mitjançant la superació del test de classificació que ofereixen les escoles oficials, es poden incorporar a qualsevol curs o nivell d'acord amb el resultat d'aquesta prova.

Els resultats del test de classificació es publicaran abans de la fi de la convocatòria extraordinària d'admissió de setembre. No obstant això, totes les escoles han de publicar els seus resultats abans de les 20 hores del 18 de setembre.

També et pot interessar

stats