Les obres del Roig Arena encaren la recta final

El pavelló, que ocupa 47.000 metres quadrats, naix amb l'aspiració d'equiparar-se al Palau Sant Jordi de Barcelona o el WiZink Center de Madrid i transformarà el districte de Quatre Carreres

Portada - Catalá visita les obres del pavelló Roig Arena, este dimecres / Ajuntament de València

El Roig Arena, el futur pavelló multiús que s'alçarà a València finançat per l'amo de Mercadona, Juan Roig, entra en el tram final de les obres. A penes queda un any perquè culmine el projecte, ja que les previsions situen l'obertura de portes a finals del primer semestre de 2025, segons ha confirmat este dimecres el director general, Víctor Sendra.

Amb una inversió de 280 milions d'euros i una superfície de 47.000 metres quadrats, el flamant nou estadi marca de l'exitós empresari valencià naix amb l'aspiració de situar-se al nivell de recintes com el Palau Sant Jordi de Barcelona o el WiZink Center de Madrid. Tindrà capacitat per a unes 15.600 persones en esdeveniments esportius, xifra que podrà estirar-se fins a les 20.000 en altre tipus d'espectacles culturals, com ara concerts.

L'alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, ha visitat este dimecres el recinte per a comprovar de primera mà que la construcció avança a bon ritme. En declaracions als mitjans de comunicació ha destacat el potencial que tindrà per a ubicar la capital valenciana en el mapa internacional i nacional de l'esport i l'entreteniment. "València té vocació de lideratge i vol ser punta de llança en esdeveniments esportius", ha remarcat la regidora.

La silueta del Roig Arena s'alça imponent i cada vegada més mimetitzat amb el districte de Quatre Carreres, al sud-est de la ciutat. L'alcaldessa ha assenyalat com esta zona de València pot convertir-se en un epicentre esportiu de València i ha avançat algunes actuacions urbanístiques en la barriada per a adequar-la a la presència del pavelló. Per exemple, ha apuntat que el carrer d'Àngel de Villena es convertirà en exclusiu per a vianants amb l'objectiu de "generar un entorn més funcional i amable" per al veïnat i ha dit que l'Ajuntament té el compromís de millorar els serveis de transport públic al barri. Al setembre s'inaugurarà ja el primer dels dos aparcaments previstos, amb més d'un miler de places. L'obra, a més, inclourà també un jardí de 20.000 metres quadrats.

L'última previsió que s'havia oferit era poder acabar el projecte a finals de 2024, però fonts de la instal·lació han explicat a Efe que, a causa del volum enorme i per tots els processos posteriors, calculen que estarà enllestit entre la primavera i l'estiu de 2025.

També et pot interessar

stats