El futur pavelló del València Basket canvia de nom a Roig Arena

Respon a la necessitat d'establir un nom clar, senzill, identificable i que reconega el llegat de Juan Roig i la seua família

Imatge del futur Roig Arena
Imatge del futur Roig Arena

El futur pavelló del València Basket canvia la seua denominació de Casal España Arena de València a Roig Arena. A partir d'ara les instal·lacions que s'estan construint en el barri de Quatre Carreres, al costat de l'actual Fonteta, tindran eixe nom que segons ha anunciat l'empresa Licampa 1617, societat de Juan Roig, "respon a la necessitat d'establir un nom clar, senzill, identificable i que reconega el llegat de Juan Roig i la seua família".

Cartell del Roig Arena en la porta de l'espai en obres
Cartell del Roig Arena en la porta de l'espai en obres

Així, el Roig Arena, que preveu convertir-se en un espai de referència internacional, té un pressupost de més de 280 M€, sufragats íntegrament per Juan Roig amb el seu patrimoni personal, i pretén acollir esdeveniments de tota mena. Això posicionarà València i a la Comunitat Valenciana tot arreu del món.

Segons assegura Licampa 1617, el recinte contribuirà a generar aproximadament 300 llocs de treball (directes i indirectes) i un impacte econòmic (PIB) a la ciutat de València superior als 10 milions d'euros anuals.

Imatge de les obres actuals del futur Roig Arena
Imatge de les obres actuals del futur Roig Arena

D'altra banda, a més de la construcció del recinte Roig Arena, està prevista l'execució d'infraestructures complementàries que dinamitzen el barri, com el pàrquing amb més de 1.000 places que ja està en obres, el futur parc públic amb zones verdes, la nova seu del València Basket Club, una sala multiús per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, les zones de restauració, i una àmplia oferta de localitats, terrasses i zones prèmium.

Les obres del recinte estan actualment en la seua segona fase d'execució —la centrada en l'estructura de formigó i metàl·lica, coberta, façana i forjats de les plantes— després de finalitzar-se la primera fase, focalitzada en l'excavació, pilotatge, murs de pantalla i llosa de fonamentació. Encara queda per iniciar la fase 3, centrada a finalitzar el pavelló.

També et pot interessar

stats