Obligar a contractar un menú o cobrar un plus per reservar, pràctiques abusives en els dinars d’empresa

L’OCU alerta els consumidors que, davant la pujada de preus, revisen tot allò que han acordat amb els restaurants

Imatge d'arxiu d'un sopar de Nadal / À Punt NTC

Nadal ja està ací i molts restaurants esperen fer l'agost en desembre. Al cartell de tot complet també cal afegir una pujada en els preus dels coberts. Però l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) alerta que algunes d'aquestes pràctiques podrien ser abusives.

Dels creadors de bodes amb coberts de 150 € i comunions de 70, arriben ara els dinars i sopars de Nadal amb menús de 50, 60 inclús 100 euros. Però, des de l’OCU recorden que l’alta demana no permet als establiments fer el que vulguen. Entre les pràctiques abusives, asseguren que no es pot obligar el consumidor a escollir menú si el restaurant té una opció de carta. 

A més, tot i que siga complicat trobar lloc, el local no pot cobrar per la reserva o un extra en concepte de cobert. “Es pot cobrar una quantitat per avançat, però després s’haurà de descomptar del total”, assegura la delegada de l’OCU a la Comunitat Valenciana, Silvia Huerta. 

Tampoc pot cobrar el menú sencer si falta algú que havia reservat. Així mateix, cal no oblidar les precaucions habituals, com revisar tot allò que porta inclòs el menú, com la beguda, les postres o els cafés. I també recorda l'OCU que si després del cava encara tens set, l'aigua de l'aixeta te l'han de servir debades.

També et pot interessar

stats