Obert el termini per a matricular-se en les proves de certificació de l’Escola Oficial d’Idiomes

Des d’aquest dilluns és possible inscriure’s en totes les certificacions de llengües, excepte en la modalitat lliure d’anglés i valencià

Escola Oficial d'Idiomes de València
Escola Oficial d'Idiomes de València / Europa Press

Aquest dilluns s’ha obert el procés d’inscripció telemàtica de les escoles oficials d’idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana. L’alumnat oficial i lliure de tots els idiomes ja pot formalitzar la matrícula per tal de certificar les llengües que ofereix l’EOI. Enguany s’ha tornat a optar per deixar els idiomes més sol·licitats en dates separades, per tal d’assumir la demanda d’una manera més ordenada. Per això les persones que desitgen examinar-se i certificar el seu nivell d’anglés i valencià hauran de sol·licitar un torn de matrícula per tal d’inscriure’s en les proves. Les presol·licituds d’anglés començaran el dia 28 de febrer i les de valencià, el dia 1 de març. Els horaris específics poden consultar-se en el web de l’Escola Oficial d’Idiomes.

En total són 17 llengües les que ofereix l’EOI de la Comunitat Valenciana: Alemany, anglés, àrab, castellà, euskera, finés, francés, grec, italià, japonés, neerlandés, polonés, portugués, romanés, rus, valencià i xinés. Per ara, és possible inscriure’s directament a totes i obtindre una plaça per a examinar-se, però el procediment és diferent per al valencià i l’anglés.

En el cas d’aquestes dues llengües s’haurà de demanar una cita entre el 28 de febrer i l’1 de març per a l’anglés, i de l'1 de març al 2 per al valencià, o fins que s’esgoten els torns. En fer aquest tràmit, s’aconseguirà una hora i un dia per a formalitzar finalment la matrícula i obtindre una plaça en l’examen oficial. Les matrícules de tots els idiomes poden tramitar-se en aquest enllaç.

Després de fer el tràmit, el dia 21 de març es publicarà la llista provisional d’admesos i exclosos: moment en el qual s’ha de comprovar que la inscripció és correcta i, en cas de no ser-ho, serà possible fer al·legacions. Les llistes definitives es podran consultar el 4 d’abril. L’EOI ha penjat un document amb el cronograma complet dels tràmits.

Pel que fa a les proves, la convocatòria ordinària tindrà lloc al juny, i la convocatòria extraordinaria per a examinar-se de les parts suspeses en el primer examen, al setembre. Els horaris de les proves orals ordinàries es coneixeran el 12 de maig.

Les taxes per a pagar pels exàmens van des de 26 euros fins a 96, però també existeixen bonificacions i exempcions per a diversos casos.

Per si encara hi ha dubtes, l’EOI ha preparat una guia completa per a aquelles persones que vulguen certificar el seu nivell d’idiomes.

També et pot interessar

stats