Obert el termini per a demanar les beques d’educació per al curs 2024-25
El tràmit, que estarà obert fins al 10 de maig, s’ha de fer a través de la seu electrònica del Ministeri d'Educació
A partir d'aquest dimarts i fins al 10 de maig, l'alumnat de Formació Professional, batxillerat, ensenyaments artístics, esportius, d'idiomes i estudis universitaris podran demanar la seua beca per al curs 2024-25 en la seu electrònica del Ministeri d'Educació.
Podrà acollir-se a les ajudes l’alumnat de Batxillerat, FP, ensenyaments d'idiomes, artístiques, esportives i universitàries —incloses les de màster—, i l'alumnat amb necessitats especials de suport educatiu (discapacitat, trastorn greu de la comunicació i el llenguatge, trastorn d'espectre autista i altes capacitats).
La convocatòria general per a estudis postobligatoris espera tindre uns 744.000 beneficiaris (el 2022-2023, foren 429.494 no universitaris i 305.570 universitaris), mentre que les ajudes per a alumnat amb especials necessitats de suport educatiu arribaran a unes 249.000 persones.
Com en la convocatòria anterior, qui vulga demanar alguna d’aquestes beques haurà d'emplenar una sèrie de dades provisionals, que es poden modificar més endavant, i haurà de fer-ho malgrat que no sàpia encara les notes que obtindrà aquest curs, què estudiarà en el que ve o si continuarà o no amb la seua formació.
La principal novetat d'aquesta convocatòria és la pujada del 5% en els llindars de renda, que permetrà que més joves accedisquen a una beca. Això se suma a les millores incorporades en cursos anteriors, com l'increment de 1.600 a 2.500 euros en les beques de residència.
En les pròximes setmanes s'anunciaran també les dates de la convocatòria d'ajudes per a estudiants amb necessitat específica de suport educatiu.
En aquest cas, la principal novetat és la reducció del grau de discapacitat que és necessari acreditar per a sol·licitar aquestes ajudes, que passa del 33 al 25%.
A més d'augmentar els llindars de renda màxims en un 5%, aquesta convocatòria exclourà per primera vegada del còmput de patrimoni les subvencions al lloguer d'habitatge habitual, un suggeriment reiterat en els últims anys per part del Defensor del Poble.
Les principals modalitats i quanties de les beques, ajudes i subsidis són la quantia fixa lligada a la renda del sol·licitant (1.700 euros) i la vinculada a la residència (2.500 euros), al costat de la beca bàsica (300 euros) i la quantia fixa per l'excel·lència en el rendiment acadèmic —entre 50 i 125 euros a partir d'una nota de 8 punts—. En conjunt, el pressupost superarà els 2.535 milions d'euros.