Obert juí oral per prevaricació contra l’exalcalde de Villena per impedir festejos taurins

Juntament amb dues exregidores del seu executiu, està en llibertat provisional amb fiança fins al juí

L’exalcalde de Villena declara per impedir la celebració d’actes taurins
Plaça de bous de Villena / À Punt NTC

El jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Villena ha acordat l'obertura de juí oral en el procediment seguit contra Francisco Javier Esquembre Menor, exalcalde de Villena (Alt Vinalopó), per un presumpte delicte de prevaricació per prohibir festejos taurins, segons ha informat la Fundació Toro de Lidia en un comunicat de premsa. També es jutjarà les exregidores Catalina Hernández Martínez i María del Carmen García Martínez que, com Esquembre, formaven part del partit ecologista Els Verds de Villena en 2018. Tots tres estan en llibertat provisional amb fiança, segons el comunicat. 

Estan acusats de prevaricació per haver prohibit la celebració de festejos taurins a la localitat malgrat que hi havia resolucions judicials de tribunals del contenciós administratiu en els anys 2016, 2017 i 2018 que determinaven que no podien prohibir-los ni impedir-los. 

La fundació indica que, en vista d’aquesta situació, va iniciar un procediment per la via penal per prevaricació que es va ademtre en maig de 2019. Posteriorment, el jutjat va incorporar a la causa com a investigades Catalina Hernández i María del Carmen García, membres de la junta de govern local que van intervindre en l'adopció de l'acord que va denegar a la Penya Cultural Taurina Villenense l'ús de la plaça del municipi per a dur a terme festejos taurins. 

També et pot interessar

stats