Polèmica per la prohibició de corregudes de bous a Villena

Una sentència judicial nega que l'Ajuntament tinga autoritat per a impedir-les.

Polèmica per la prohibició de corregudes de bous a Villena

La prohibició de corregudes de bous a Villena ha generat polèmica en aquesta localitat de l’Alt Vinalopó. Una sentència judicial nega que l'Ajuntament tinga autoritat per a impedir una correguda de bous, de caràcter benèfic, que la penya taurina de la població volia fer en l'edifici de la plaça, de propietat municipal.

El jutge argumenta la decisió en la jurisprudència del Tribunal Constitucional i destaca que la tauromàquia està considerada una manifestció cultural protegida per la normativa autonòmica i l'estatal.

La penya taurina volia haver fet aquesta correguda el passat setembre, amb motiu de les festes patronals, però l'Ajuntament, governat per Els Verds, no li va concedir el permís. 

L’alcalde, Francisco Javier Esquembre, afirma que no van prohibir la correguda, sinó que no els va cedir un edifici municipal. Així mateix, assegura que l'espectacle no el van fer per raons de seguretat i perquè les corregudes no casen amb els valors de la ciutat.

L'Ajuntament respecta la sentència però no la comparteix. Ara esperen l'informe de l'advocat municipal, que decidirà si hi recorren o no.

Per la seua banda, la Fundació Toros de Lidia amenaça de denunciar l'alcalde per prevaricació si tornen a prohibir una correguda.

També et pot interessar