Nules posa en marxa un sistema capdavanter per al tractament de l'aigua

A Nules, a la Plana Baixa, ha començat a funcionar un sistema innovador per al tractament de les aigües per a consum humà.

Planta de tractament de l'aigua de Nules que ara utilitza este sistema innovador que arribarà a totes les cases de la localitat
Planta de tractament de l'aigua de Nules que ara utilitza este sistema innovador que arribarà a totes les cases de la localitat

La localitat de Nules, a la Plana Baixa, ha posat en marxa una planta pilot que és capdavantera en la desinfecció de l'aigua potable. El sistema utilitzat és l'electrocloració i és capdavaner a Europa.

Esta tecnologia permet obtindre un sistema de desinfecció de l'aigua més eficaç i de qualitat.  El cap de FACSA, l'empresa encarregada del tractament de les aigües a Nules, Juan Luis Orenga, ha explicat que "el desinfectant que s'aconsegueix no arriba a degradar-se per l'exposició a la calor i a la llum solar, per la qual cosa no perd propietats".

Orenga ha dit: "a més de generar un desinfectant de qualitat a temps real i en la mateixa instal·lació, es preveu evitar la progressiva degradació de les aigües quan arriben a les cases". 

Un altre avantatge és que el mètode de l'electrocloració és més natural perquè no utilitza productes químics.

També et pot interessar

stats