La nova variant d'òmicron detectada a Dinamarca ja està a Espanya

Des de l'àmbit científic no s'entén encara perquè al país del nord d'Europa està sent tan agressiva i ací evoluciona més lentament

Nova variant òmicron

La nova variant d'òmicron detectada a Dinamarca ja s'ha detectat a Espanya. De moment està sent més transmissible i evita que el cos destruïsca les cèl·lules infectades. En tot cas, des de l'àmbit científic no s'entén encara perquè a Dinamarca està sent tan agressiva i ací evoluciona més lentament.

Sanitat Universal vigila de ben a prop el nou subtipus d'òmicron que afecta Dinamarca i que ja s'ha detectat a Espanya. I ho fa perquè ha mutat per a contagiar-se més ràpidament. I també per a ser-hi més eficient. No escapa a la vacuna, però sí que busca camins per a esquivar els anticossos:

"Es bota molt més fàcilment alguns tractaments basats en anticossos monoclonals", explica Fernando González Candelas, catedràtic de Genètica de la Universitat de València i investigador de Fisabio.

I ja ha trobat la manera de botar-se un dels obstacles que té l'organisme per a eliminar les cèl·lules contagiades. Un grup d'investigació ha trobat que aquesta nova variant ha mutat la proteïna que induïx la mort cel·lular. És a dir, la que rep l'orde d'autodestrucció per part del nostre cos quan localitza una cèl·lula danyada.

Preocupa, però, la possibilitat d'una nova onada. "Una setena onada no és descartable, perquè podem tindre variacions del virus", resumeix l'investigador mexicà, Daniel López Acuña.

També et pot interessar

stats