Nova sessió del cas Brugal: torn dels testimonis

Entre les persones que declaren a partir d'aquest dimecres estan els agents de la UDEF que investigaren la trama corrupta.

Banqueta dels acusats del cas Brugal
Banqueta dels acusats del cas Brugal

Després que el juí sobre la presumpta trama de corrupció per la recollida del fem a Oriola, l'origen de l'anomenat cas Brugal, haja tancat un capítol amb les declaracions dels acusats, aquest dimecres arriba el torn dels testimonis. 

Entre les persones que han de comparéixer a l'Audiència d'Alacant, amb seu a Elx a partir d'ara, es troben els agents de la UDEF de la Policia Nacional que van participar en els primers anys d'investigació, quan es van fer les punxades telefòniques. El tribunal va anul·lar algunes d'aquestes escoltes perquè va considerar que vulneraven drets fonamentals. Els policies seran interrogats tant per la defensa de les persones investigades com per les acusacions, que exerceixen la Fiscalia Anticorrupció i l'Ajuntament d'Oriola. El ministeri públic considera que els tres dies previstos per a aquestes declaracions són insuficients. 

El cas Brugal afecta diverses comarques del sud valencià i es va dividir en 17 peces separades, instruïdes per jutjats diferents. En el juí sobre la trama de corrupció en el fem d'Oriola hi ha 34 persones acusades. El principal és l’empresari Ángel Fenoll, que s’enfronta a quasi 38 anys de presó. Per a l'exalcalde popular del municipi, José Manuel Medina, en demanen dotze; i per a la successora en l’alcaldia, Mónica Lorente, huit anys de presó. També hi ha set exregidors acusats en aquesta trama, que es va destapar el 2006.

També et pot interessar