Nova convocatòria d'ajudes per als agricultors i planteristes afectats per la 'Xylella fastidiosa'

El Consell destina 1,6 milions d'euros per a compensar la destrucció de material vegetal en les explotacions.

L'estratègia de control del bacteri preveu la destrucció de més de 50.000 arbres, la majoria ametlers
L'estratègia de control del bacteri preveu la destrucció de més de 50.000 arbres, la majoria ametlers

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha obert la convocatòria d'ajudes indemnitzatòries de 2019 per als agricultors i planteristes afectats per la Xylella fastidosa, el bacteri vegetal que ha contaminat milers d'ametlers de les comarques de la Marina Alta, la Marina Baixa i el Comtat.

La convocatòria, que figura al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), destina 1.645.000 euros en compensacions, que poden ser ampliables en funció de necessitats futures. 

La presentació de sol·licituds s'ha activat aquest dimarts i estarà vigent fins al 15 de novembre de 2019. Els interessats poden cursar-la en els registres físics de l'administració i també per via telemàtica, fent ús del certificat electrònic.

Segons un comunicat de la Conselleria d'Agricultura, amb les indemnitzacions es pretén “compensar” el valor de les parcel·les afectades. Aquestes es troben en una zona demarcada en el nord de la província d'Alacant, on s'ha aplicat un pla de contenció i erradicació del bacteri, i que es corresponen principalment amb explotacions d'ametler. 

Aquesta estratègia de control preveu la destrucció de més de 50.000 arbres, la impossibilitat de plantar en les parcel·les fins que passen cinc anys des que es certifique la fi de l'epidèmia o la prohibició de l'intercanvi de material vegetal dels vivers que operen en aquesta àrea de seguretat, entre altres mesures. 

També et pot interessar

stats