El nou dispositiu lluminós de la DGT que aquest estiu t’eximirà de portar el triangle

La mesura s’aplicarà en vies ràpides per evitar repetir les 42 persones atropellades en carretera en eixir del vehicle

La V16 / À Punt NTC

A partir d'aquest estiu la Direcció General de Trànsit (DGT) eximirà els conductors de col·locar els triangles d'emergència quan tenen una incidència, segons ha anunciat aquest dimarts el director general de Trànsit. La mesura s'aplicarà en vies ràpides i el motiu, evitar repetir les 42 persones atropellades en carretera en eixir del vehicle.

Eixir del cotxe a col·locar els triangles en vies ràpides té els dies comptats. La DGT vol que els conductors no baixen del vehicle encara que no disposen d'una llum d’emergència: la V16, que, com veuen, no cal eixir del cotxe per a col·locar-la i que serà obligatòria des del 2026.

La decisió es pren a conseqüència de l'increment de persones mortes per atropellament en baixar del vehicle en carretera l'any passat: 42 víctimes del total de 1.746 persones que van morir en accident de trànsit. El director general de Trànsit, Pere Navarro, afirma que estan estudiant per posar en marxa aquest estiu llevar l'obligació de dur el triangle si es té una V16. El director de la DGT també ha proporcionat el resultat d’accidents mortals del primer semestre del 2023: “No va bé mai, però no va malament enguany. Aquest any hi ha un 7% menys de morts a la carretera que els mateixos dies de l’any passat.”

A la Comunitat Valenciana han mort 34 persones en carretera, set menys que en les mateixes dates de l’any passat.

També et pot interessar

stats