Portar el carnet de conduir i la documentació del vehicle en format digital és possible en la nova app de la DGT

miDGT permet fer tràmits com sol·licitar l'informe d'un vehicle o consultar i pagar les sancions

imatge d'arxiu d'una usuària amb el telèfon mòbil
Imatge d'arxiu d'una usuària amb el telèfon mòbil / Shutterstock

La Direcció General de Trànsit ha llançat una aplicació mòbil gratuïta perquè conductors i conductores puguen disposar del permís de conducció i de tota la documentació relativa al propi automòbil en format digital en el telèfon. 

Així, miDGT permetrà fer tràmits com sol·licitar l'informe d'un vehicle, pagar les multes o indicar qui conduïa el propi automòbil si s’ha sancionat injustament el conductor, així com notificar si el vehicle el condueix habitualment una altra persona, comprar taxes per a fer els tràmits o compartir la documentació dels vehicles.

La DGT incideix que aquesta documentació en format digital té la mateixa validesa que la documentació física. Els usuaris tindran el permís de conduir sempre disponible en el telèfon i també podran consultar el carnet de punts. 

De la mateixa manera, l’aplicació disposa d’un sistema d’alertes que informarà els usuaris quan s’aproxime la data de caducitat tant del carnet de conduir com de la ITV. 

miDGT està disponible, de manera gratuïta, tant en l'App Store d'Apple com en Google Play per a Android. L'accés es podrà fer amb el certificat digital, credencials cl@ve o les dades personals i una clau que s’enviarà via SMS al mòbil que estiga registrat.

També et pot interessar

stats