Nou detinguts en una operació contra l'explotació sexual de dones a Benidorm, València i Salamanca

Agents de la Policia Nacional han detingut nou persones vinculades a una organització criminal especialitzada en la tràfic d'éssers humans.

Els agents van comprovar que, a penes arribar a Espanya, les dones eren traslladades a pisos destinats a la prostitució situats en diferents punts del territori espanyol
Els agents van comprovar que, a penes arribar a Espanya, les dones eren traslladades a pisos destinats a la prostitució situats en diferents punts del territori espanyol

Agents de la Policia Nacional han detingut nou persones en una operació policial simultània que s'ha desenvolupat a Benidorm, València i Salamanca contra una organització criminal especialitzada en el tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual.

L'organització captava les víctimes brindant-los una oportunitat per a eixir de la difícil situació econòmica en la qual es trobaven en el seu país d'origen. Una vegada a Espanya, les dones eren traslladades a pisos destinats a la prostitució, situats en diferents punts del territori espanyol. En l'operació, segons ha informat la policia, s'ha alliberat una dona que era obligada a estar disponible les 24 hores per a qualsevol client, sense cap tipus de control sanitari i que estava confinada en un pis de cites.

Les condicions pactades inicialment no es complien i contreien un deute d'uns 3.400 euros per tal de pagar a l'organització pel viatge. L'organització criminal s'encarregava de subministrar roba suggeridora, llenceria i cosmètics que havien d'utilitzar en els seus serveis, pagant per açò desorbitades quantitats de diners, la qual cosa a més augmentava el deute. A més, els seus captors controlaven tots els diners que generaven amb els seus serveis sexuals: el 50% destinat per als encarregats del pis de cites i l'altre 50% destinat a pagar el deute contret, A les dones només els entregaven xicotetes quantitats de diners per a la seua manutenció.

L'operació va culminar gràcies a un dispositiu simultani i coordinat amb diferents províncies en el qual es va arrestar nou persones a les localitats de Salamanca (tres), Benidorm (quatre) i València (dues) i es va desarticular per complet l'organització criminal.

També et pot interessar

stats