El Nou d’Octubre ompli de celebracions el territori valencià

Alguns municipis han atorgat reconeixements, a més d’organitzar actuacions de música en directe i balls tradicionals

Exhibició de folklore alacantí de la mà dels grups de danses Cresol i Postiguet / À Punt NTC

Les celebracions del Nou d’Octubre se succeeixen al llarg d'aquest dissabte en nombroses localitats del territori valencià. Així, la plaça de l'Hort dels Corders de Castelló de la Plana ha acollit un concert de la Banda Municipal amb la col·laboració de la Colla de Dolçainers i Tabaleters, que ha obert el programa d'actes a la ciutat.

A Xàtiva (Costera) s’han organitzat visites teatralitzades al castell del municipi, a càrrec de la companyia Teatre de la Lluna, uns actes que han generat un gran ambient festiu. L’Ajuntament ha aprofitat la celebració per a premiar la trajectòria del fotògraf Antoni Marzal, la mestressa de danses tradicionals Raquel Langa i el professor Antoni Martínez. 

Per la seua banda, Gandia (Safor) ha començat la jornada amb una clara aposta per la incorporació de la dona al món de l'esport tradicional valencià, amb una partida de raspall femení a la plaça de l'Escola Pia. Així mateix, la banda del Centre Musical de Beniopa i els balls del grup de danses La Delicà de Gandia han amenitzat l'acte cívic realitzat al pati d'armes del Palau Ducal.

A la ciutat d’Alacant, la Banda Simfònica Municipal ha interpretat peces de la tradició i cultura popular valenciana acompanyant una exhibició de folklore alacantí de la mà dels grups de danses Cresol i Postiguet.

Alcoi ha celebrat el dia gran dels valencians amb la Fira del Llibre en valencià i diverses actuacions amb danses tradicionals.

Elx (Baix Vinalopó) ha atorgat hui la medalla d'or del bimil·lenari per als sanitaris de la ciutat, un altre reconeixement per als que han viscut la pandèmia en primera línia.

A més, l'Ajuntament de Benidorm (Marina Baixa) ha inaugurat la Fira Tradicional del Nou d’Octubre al Parc d'Elx, organitzada per la Comissió de Festes Majors Patronals.

Totes aquestes celebracions en els diferents municipis tenen un fet en comú: l'ambient festiu gràcies a la relaxació de les restriccions, que han entrat en vigor també aquest dissabte.

També et pot interessar

stats