Així és el nou barranc de les Fontetes

Aquest paratge natural ha sigut renovat per a posar en valor el patrimoni natural de Quatretonda, a la Vall d’Albaida

Quatretonda recupera el barranc de les Fontetes

El barranc de les Fontetes, a Quatretonda (Vall d’Albaida), s’ha renovat gràcies als fons del programa de recuperació d’espais degradats de la Diputació de València i de l’Ajuntament.

Maria Josep Amigó, diputada de Medi Ambient de la Diputació de València, ha recalcat, en declaracions a À Punt, la importància de posar en valor tot el patrimoni natural que tenen els pobles. Per això l’objectiu d’aquestes ajudes que ha posat en marxa la Diputació és revitalitzar aquests espais i posar-los a l’abast de la ciutadania, explica.

Les tasques de recuperació fonamentals del barranc de les Fontetes han sigut la retirada d’espècies invasores que tapaven el camí i la instal·lació d’una bona senyalització.

A més, s’ha impedit el pas al trànsit rodat ja que, tal com ha dit l’alcaldessa, Aina Benavent, els cotxes degradaven molt l’espai, que s’ha arribat a utilizar com un taller de reparació de cotxes.

Per últim, s’ha posat en valor el patrimoni hidràulic del lloc, com són el llavador de la Font Vella i el Pont de la Cava, i s'ha instal·lat una zona de jocs infantils completament integrada en la natura. “Tot, per a donar-li vida a un tresor natural d’aquest racó de la Vall d’Albaida”, ha sentenciat Benavent.

També et pot interessar

stats