Només el 3,2% de l’habitatge projectat en terrenys de Defensa està a la Comunitat Valenciana

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la construcció de 112 vivendes assequibles a Alcoi i Alacant, que se sumen a les 1.038 ja previstes a València

Colònia d'Aviació d'Alcoi
Colònia d'Aviació d'Alcoi / À Punt NTC

Només el 3,2% del total de l’habitatge assequible a Espanya que el govern espanyol construirà en terrenys del Ministeri de Defensa es troba a la Comunitat Valenciana. En concret, són 112 els nous habitatges anunciats aquest dimarts a Alcoi i Alacant, que se sumen als 1.038 ja previstos en diferents punts de la ciutat de València. El Consell de Ministres ha aprovat hui destinar més terreny en desús per al desenvolupament urbanístic. Així, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana promourà l’adquisició, a través de l’Entitat Estatal de Sol (Sepes) l’adquisició de fins a 8,25 milions de metres quadrats de terrenys on es construiran un total de 19.876 habitatges assequibles.

Aquests se sumen als 15.957 domicilis sobre sol públic ja projectats anteriorment. Així, es preveu la construcció en els pròxims anys de fins a 35.833 habitatges assequibles per tota la geografia espanyola. Però, aquest repartiment és significativament desigual entre les comunitats autònomes. 

A pesar de ser la setena autonomia amb un nombre més elevat de domicilis, està previst que a la Comunitat Valenciana només es construïsquen 1.150 habitatges entre les dues actuacions. La nova compra aprovada aquest dimarts preveu la construcció de 112 propietats a Alcoi i Alacant, que se sumen a les 1.038 ja previstes a la ciutat de València i que se situaran al Parc d’Artilleria i a la Caserna d’Enginyers. 

En concret, les vivendes d’Alcoi s’ubicaran en l’anomenada Colònia d’Aviació. L’exèrcit nord-americà va construir el nucli residencial a mitjans dels anys cinquanta i allí s'acomodava els militars de l’aire. Aquest recinte amb uns cinquanta habitatges i zones enjardinades, de més de 60.000 metres quadrats, es troba enclavat entre els barris de Santa Rosa i Batoi i actualment no té l'ús militar per al qual es va crear.  

El punt d’inflexió d’aquesta distribució desigual es troba a la Comunitat de Madrid, que concentra 21.200 vivendes, el que representa vora el 60% del total. En segon lloc, i a molta distància, es troba Andalusia, amb 2.874 habitatges (8%), a la qual segueix Catalunya, amb 1710 domicilis (4,77%). En el costat oposat es troba la Comunitat Foral de Navarra, on no hi ha prevista la construcció d'habitatges en cap de les dues adquisicions de terreny. 

El Consell de Ministres també ha donat llum verda a una línia d'avals de l'Institut de Crèdit Oficial que cobrirà fins al 20% del crèdit hipotecari de famílies amb menors a càrrec i joves de fins a 35 anys, i a finançar uns 43.000 habitatges públics de lloguer assequible amb 4.000 milions d'euros dels fons europeus.

També et pot interessar

stats