Només 22 centres educatius tenen alguna aula confinada aquesta setmana

El balanç setmanal de la Conselleria mostra un lleuger increment, malgrat la bona situació epidemiològica amb què el sector afronta les últimes setmanes del curs

Les escoles i els instituts resisteixen l'envit de la pandèmia
Les escoles i els instituts resisteixen el colp de la pandèmia / À Punt NTC

El curs escolar afronta les últimes setmanes de docència en infantil, primària, secundària, batxillerat i FP amb una certa estabilitat pel que fa a les dades de la pandèmia. Les xifres que cada dilluns publica la Conselleria d'Educació mostren que 22 centres tenen en aquests moments alguna aula confinada, d'un total de 1.845 centres que hi ha a la Comunitat Valenciana. Aquesta situació no evita que el nombre d'aules en quarantena preventiva haja pujat en només set dies de les 15, repartides en nou centres, a les 37, en 22 escoles, d'aquesta setmana. En conjunt, el 99,9% dels 47.000 grups que hi ha en els diferents centres han mantingut l'activitat normal.

L'informe de la Conselleria d'Educació detalla que dels 818.644 alumnes d'infantil, primària, secundària, batxillerat i FP, hi ha un 0,02% de positius actius, 181 alumnes. I dels 78.434 docents del sistema educatiu valencià, s'han registrat un 0,03% de positius actius, és a dir, 20 docents.

La situació és millor a les aules de Castelló i a les d'Alacant que a les de les comarques de València. Així, un 97,9% dels 249 centres educatius de les comarques de Castelló no té cap grup confinat. A les comarques del sud aquesta situació afecta el 98,8% dels 638 centres, i a les de València el 99,1% dels centres escolars no té cap grup amb mesures d'aïllament.

Els centres escolars valencians han mantingut, des de l'inici del curs escolar, bones dades relacionades amb la pandèmia. Les mesures de seguretat i l'esforç dels centres i dels alumnes han aconseguit mantindre una certa normalitat en un curs que va començar amb moltes incògnites per la situació del coronavirus.

També et pot interessar

stats