Noelia de Mingo ingressarà a la unitat psiquiàtrica d'Alcalá Meco

Així ho ha decretat la jutgessa a petició del fiscal després de la seua declaració, durant la qual s’ha mostrat orientada i apesarada

Noelia de Mingo, en 2017, als jutjats de Plaça Castilla
Noelia de Mingo, en 2017, als jutjats de la plaça de Castilla / Europa Press

La jutgessa d'instrucció número 2 d'Alcobendas ha ordenat aquest dijous la presó provisional comunicada i sense fiança de Noelia de Mingo per la presumpta comissió d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i atemptat a agent de l'autoritat per l'agressió múltiple que va tindre lloc ahir a la localitat d'El Molar, han informat fonts jurídiques.

A més, la jutgessa ha ordenat enviar la investigada a la unitat de psiquiatria del centre penitenciari Madrid 1, la presó d'Alcalá Meco, per si escau traslladar-la al centre psiquiàtric penitenciari de Foncalent.

Aquesta decisió és la resposta a la sol·licitud feta pel fiscal d’ingresar De Mingo en presó provisional després de prendre-li declaració. La detinguda, que s'ha acollit al dret a no declarar, s'ha mostrat orientada i apesarada durant la declaració.

No presenta descompensació psicòtica

L'exdoctora va ser condemnada en 2006 a 25 anys de reclusió en centre psiquiàtric com a responsable de la mort de tres persones, però a l'octubre de 2017, l'Audiència Provincial de Madrid, a sol·licitud del jutjat de vigilància penitenciària d'Alacant i amb l'informe favorable del ministeri fiscal, va substituir l'internament en centre psiquiàtric pel tractament ambulatori i la custòdia familiar. 

L’equip mèdic que atén actualment De Mingo conclou que, amb data 3 de setembre, quan li van fer l’última revisió, la pacient "no presenta descompensació psicòtica" i assenyalen que ha acudit puntual a l'administració de la medicació, l'antipsicòtic que els metges li han receptat i que li posen cada quatre setmanes.

D’altra banda, l'informe elaborat aquest dijous pel metge forense estableix que la investigada "no pateix una descompensació psicòtica, si bé requereix la necessitat d'un estudi posterior".

També et pot interessar

stats