Nivell roig de preemergència per fenòmens costaners al sud de València i nord d’Alacant

Cal extremar precaucions també a l’interior i les fogueres de Sant Antoni.

Nivell roig de preemergència per fenòmens costaners al sud de València i nord d’Alacant
Nivell roig de preemergència per fenòmens costaners al sud de València i nord d’Alacant

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha establit la situació de preemergència per fenòmens costaners en nivell roig per al litoral sud de València i el litoral nord d’Alacant, davant l’arribada de la borrasca Gloria per a últimes hores del diumenge.

Emergències també ha activat la preemergència taronja per nevades a l’interior nord de Castelló, l’interior sud de València i l’interior i litoral nord d’Alacant.

Així mateix, ha decretat el nivell taronja per fenòmens costaners al litoral nord de València, el litoral de Castelló i al litoral sud d’Alacant.

Per a diumenge, es preveu el risc de nevades de nivell groc a l’interior sud de Castelló i interior nord de València; el nivell groc de risc de pluges a l’interior sud de València i litoral nord d’Alacant i el nivell groc per vents al litoral de Castelló, de València i al litoral nord d’Alacant.

Extremar la precaució

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha aconsellat avançar a dissabte la tornada del cap de setmana per a evitar les possibles incidències que es puguen produir a les carreteres.

A més, des d’Emergències han instat a extremar la precaució als municipis de l’interior davant la possibilitat de situacions d’aïllament i parar especial atenció als passeigs marítims als municipis costaners davant l’amenaça de fort vent i onatge.

També recomanen prendre les mesures necessàries per a evitar qualsevol classe d’incendi durant les celebracions de les fogueres de Sant Antoni, ja que segons les previsions el vent en algunes zones pot arribar a superar els 60 km/h.

En la web del 112 es troben disponibles llistats de consells davant nevades, temporals de pluja i vent, i fortes onades.

És molt important informar-se només a través de mitjans oficials.

També et pot interessar

stats