Nivell de risc taronja per calor a l'interior sud de València

La resta del territori està en nivell de risc groc. A més, el nivell de preemergència per incendi és extrem.

Pas de vianants a Alacant
Pas de vianants a Alacant / À Punt NTC

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha declarat nivell de risc taronja, que significa perill important per a la població, a la zona de l'interior sud de València, ja que es podrà arribar a temperatures de fins a 40 ºC. Les comarques afectades seran la Vall d'Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents-Aiora.

Per la seua banda l'interior sud de Castelló, l'interior nord de València i el litoral de València estan en nivell de risc groc, i les temperatures podran arribar fins als 37 °C.

A més, aquest divendres la Conselleria de Sanitat Universal va activar l'alerta taronja per altes temperatures en trenta municipis de l'interior de Castelló i València per a aquest divendres i dissabte, perquè en aquestes zones es podria arribar a temperatures de 38 °C.

El pitjor dia del cap de setmana pel que fa a la calor serà dissabte, ja que es viurà una nit tòrrida. Les temperatures baixaran lleugerament de cara a diumenge i de forma més notable dilluns.

Tot i les altes temperatures durant el cap de setmana no es tracta d'una onada de calor, sinó d'una massa d'aire calent provinent d'Àfrica.

Preemergència extrema per risc d'incendi forestal

De cara a la vesprada de dissabte hi ha risc de tempestes seques amb activitat elèctrica però sense pluja que augmenten el risc de foc, de fet el nivell de preemergència per risc d'incendi forestal d'Emergències és extrem a l'interior de la província de Castelló, a l'interior i litoral sud de València i al nord d'Alacant (interior i litoral). A la resta del territori el nivell de preemergència és alt.

També et pot interessar

stats