Nits d’estiu en plena tardor per als pròxims dies

Molts municipis costaners registren matinades tropicals, amb temperatures per damunt dels vint graus i inusualment altes per a aquesta època

Imatge d'arxiu de port de Xàbia, municipi que ha passat la nit per damunt dels 21 graus
Imatge d'arxiu de port de Xàbia, municipi que ha passat la nit per damunt dels 21 graus / À Punt NTC

Després d’un estiu de rècords, arriba una tardor que porta el mateix camí. Encara que aquesta estació va entrar amb pluges i temperatures habituals, en els últims dies estan repuntant els termòmetres, que assoleixen nivells més propis de l’estiu o la primavera. De fet, en molts punts del territori, especialment en la franja litoral i prelitoral, les mínimes no han baixat dels 20 graus durant la nit i han deixat matinades tropicals.

Era el cas de Xàbia, que registrava la mínima més alta de tota la Comunitat Valenciana, amb un termòmetre a 21,5 graus. A Oliva el mercuri no ha baixat dels 22,1 graus, mentre que al Verger quasi es fregaven els 21 graus.

Es tracta en temperatures atípiques per a la segona quinzena d’octubre, però que sembla que no les perdrem de vista en els pròxims dies, quan les previsions apunten a temperatures pròximes als 30 graus durant el dia.

Treva lleu dijous i divendres

Tot i que dijous i divendres les temperatures baixaran un poc, serà només una treva, perquè el cap de setmana tornaran a pujar. De fet, en molts punts de la península les temperatures estan entre 5 i 10 graus per damunt dels registres habituals en aquesta època, encara que en algunes regions, com Castella i Lleó, la diferència respecte als valors habituals pot arribar fins als 15 graus.

En el cas de la Comunitat Valenciana, continuarem amb temperatures elevades per a aquesta època de l’any, sobretot en les hores centrals del dia, el que resta de setmana. Les mínimes no baixaran dels 20 graus en molts punts del territori. Aquests valors superiors als habituals es registraran sobretot al litoral i prelitoral valencià i a la meitat sud del territori. 

També et pot interessar

stats