Nit de vandalisme contra el patrimoni de la ciutat d’Alacant

Dues escultures sofreixen actes vandàlics després d’una nit fatídica per al patrimoni de la ciutat mentre l’Ajuntament comença les investigacions i els comerciants denuncien la inseguretat que pateixen

Bust del doctor Balmis després dels actes vandàlics / À Punt NTC

Diverses escultures apareixen tombades després d’una nit fatídica per al patrimoni de la ciutat mentre l’Ajuntament comença les investigacions i els comerciants denuncien la inseguretat que pateixen.

Nit de vandalisme contra el patrimoni al centre d'Alacant. Diferents escultures a les places de Doctor Balmis i Gabriel Miró han aparegut aquest matí en terra. La Regidoria de Cultura ha encetat una investigació per a esbrinar l'autoria dels fets. Els comerciants de la zona denuncien la falta de vigilància.

La plaça Doctor Balmis, al centre d'Alacant, mostra hui com ha quedat l'escultura de l'home que li dona nom, el metge alacantí que va aconseguir portar la vacuna de la pigota a Amèrica al segle XIX. Han arrancat el bust de soca-rel i l'han deixat tombat. Ara, l'equip de restauració de l'Ajuntament en valorarà l'estat. 

Però la nit de vandalisme no va acabar ací. Molt prop d'aquesta plaça està la de Gabriel Miró. L'estàtua d'aquest escriptor alacantí també ha patit danys. L'han intentat cremar després de tombar-la. “Ho han fet amb voluntat de danyar el patrimoni de la ciutat d’Alacant”, manifesta Antonio Manresa, regidor de Cultura de la ciutat. “Si hi ha càmeres i s’han gravat aquests incidents, presentarem una denúncia a la policia”.

Aquest matí, l'equip de restauradors de l'Ajuntament n'avaluava els desperfectes. Tot ha passat en una mateixa nit al centre de la ciutat. La font de l’Aiguadora, construïda a Alacant per a commemorar l’arribada de l’aigua corrent, també ha sigut un dels monuments que ha patit actes vandàlics durant la nit; s’hi han penjat peces de roba i plàstics que ja han sigut retirats.

Els comerciants i restauradors de la zona, amb molta afluència de turistes, denuncien també la inseguretat: “Açò s'ompli de gent que beu molt d'alcohol”, comparteix Lola Gandia, comerciant. “Quan ja duen deu o vint cerveses fan aquests actes vandàlics; als estrangers els fa por passar moltes vegades”. Ángel Fernández, també comerciant de la zona, comenta el mateix: “Únicament es dediquen al vandalisme i molesten la gent de les terrasses i els professionals de l’hoteleria”.

S'espera que en les pròximes hores una grua puga recuperar els dos bustos tombats.

També et pot interessar

stats