Vora 100.000 persones celebren la nit de Sant Joan a la costa de València

La nit ha finalitzat amb un centenar d'atencions sanitàries, una d'elles a un jove de 18 anys apunyalat

Milers de persones han celebrat la revetla de Sant Joan a les platges de València
Milers de persones han celebrat la revetla de Sant Joan a les platges de València / Manuel Bruque (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de juny 2023 - 07:00 Actualitzat: 24 de juny 2023 - 13:09

Aquest divendres a la nit desenes de municipis de la Comunitat Valenciana han celebrat la tradicional nit de Sant Joan, que enguany ha estat marcada per un fort dispositiu de seguretat i algunes prohibicions. Així, fogueres i sopars de pa i porta han tornat a ocupar les platges de nord a sud del territori, amb reunions d'amistats i familiars per a complir la tradició i els rituals més diversos.

Una nit que ha destacat enguany per la tranquil·litat. La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha afirmat que tot i tractar-se d'una nit "amb una activitat policial intensa, a causa de la gran afluència de persones que han assistit a les platges valencianes, el més ressenyable és que no hi ha hagut incidents destacables".

La nit ha finalitzat amb un centenar d'atencions sanitàries, cap d'elles greu. Huit persones han sigut evacuades pels serveis sanitaris. Un jove de 18 anys ha sigut apunyalat, però la vida no perilla, i tres persones continuen hospitalitzades per cremades, segons fonts de l'Hospital La Fe. També s'han registrat cinc baralles durant la nit, cap amb conseqüències destacades, i s'han decomissat articles i productes d'alimentació que es venien il·legalment a les platges.

Bernabé ha informat que les dades de criminalitat d'enguany se situen en "la mitjana dels anys anteriors" i que a la ciutat de València, on vora 100.000 persones han celebrat la revetla a les platges, hi ha hagut 18 detinguts de menor consideració.

Per a aquestes celebracions, més de 3.500 agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han treballat per garantir la seguretat, en un operatiu que s'ha centrat a evitar delictes i en la tolerància zero amb la violència de gènere i el consum d'alcohol i estupefaents. El dispositiu ha acabat a les 7 del matí. 

També et pot interessar

stats