Més de 3.500 membres de seguretat, bombers i neteja formen el dispositiu per a la nit de Sant Joan

Es preveu una afluència considerable, per coincidir el festiu amb el cap de setmana

Centenars de persones gaudeixen de les fogueres de Sant Joan a la platja de la Malvarrosa de València
Centenars de persones gaudeixen de les fogueres de Sant Joan a la platja de la Malva-rosa de València, en una imatge d'arxiu / Jorge Gil / Europa Press

El dispositiu per a la nit de Sant Joan disposarà de més de 3.500 membres de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil repartits per la Comunitat Valenciana, als quals se sumaran bombers i personal de neteja. Així ho ha explicat aquest dimecres la delegada del govern, Pilar Bernabé, en una compareixença després de la Junta de Seguretat, on ha destacat que es preveu una afluència considerable, per coincidir el festiu amb el cap de setmana.

Un dispositiu contra la violència i l’assetjament a les dones

En concret, a València hi haurà 1.500 membres i la unitat Gamma de la Policia Local també estarà de servei. A més, s’instal·laran tres punts violeta. Bernabé ha insistit igualment en la prevenció de les agressions masclistes i ha apuntat que hi haurà dos punts mòbils de l'Oficina de Denúncies i Atenció a les Dones (ODAM) per les platges i ha animat a usar l'aplicació mòbil AlertCops. “Vull insistir i fer una crida a la ciutadania perquè hui tots els ciutadans i ciutadanes ens sentim un punt violeta. Demane que, si som conscients de qualsevol situació que es puga estar donant d'una agressió cap a alguna dona en un moment donat, a la nit, en alguna festa, que avisem i alertem. És una responsabilitat de tots lluitar contra la violència masclista”, ha agregat Bernabé.

Controls de trànsit i consum d’alcohol i drogues

La Policia Nacional controlarà la platja de la Malva-rosa i el Cabanyal, mentre que la Guàrdia Civil se situarà a les platges dels Pobles del Sud (el Saler i Pinedo) i farà controls de trànsit i consum d'alcohol i drogues. A més, es faran talls de trànsit, que començaran al voltant de les 18:00 hores a la zona del Marítim, mentre que el transport públic circularà tota la nit, segons ha indicat el regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Jesús Carbonell. 

La delegada del govern ha promés “coordinació total” entre tots els cossos implicats i ha fet incidència particularment en la “tolerància zero amb l'alcohol i el consum d'estupefaents a l'hora d'agafar el cotxe”. Per a això, tant ella com Carbonell han incidit en el fet que el transport públic de l'EMT i FGV funcionarà tota la nit.

Repartiment de llenya

Per la seua banda, Carbonell ha indicat que es repartiran 38 tones de llenya a les platges de València per a les fogueres, a excepció de les del sud, on està prohibit a causa de la proximitat a l'Albufera. De fet, “hi haurà drons tèrmics que patrullaran per a controlar possibles focs i també per a facilitar la recerca de persones desaparegudes”, ha explicat.

També et pot interessar

stats