Primera gran nevada de la temporada a l'interior nord de Castelló

El temporal remet i la cota puja per damunt dels mil metres als Ports i l'Alt Maestrat

Primera gran nevada de la temporada a l'interior nord de Castelló

La primera gran nevada de la temporada ja ha arribat a l'interior nord de Castelló. Municipis com Ares, Fredes, Castell de Cabres o Castellfort han quedat coberts de blanc, amb gruixos entre 10 i 20 centímetres. Les temperatures no han superat els 6 graus a la zona, i les màquines llevaneu no han deixat de treballar.

En aquests moments no hi ha carreteres tallades. No ha sigut així a primera hora del matí, quan el consorci provincial de bombers ha activat el dispositiu de nevades per a obrir aquelles vies que estaven tancades per l'acumulació de neu. Això sí, queden dos carreteres on és necessari l’ús de cadenes: la CV-107 a Fredes i l'N-232 a la Pobla d’Alcolea. 

Emergències de la Generalitat continua amb la preemergència activa a la zona i l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat avís groc per nevades i vent a les comarques del nord. 

Després de les fortes nevades de dimecres, que han pintat de blanc bona part de l'interior de Castelló, aquest dijous despertem amb un oratge més tranquil en general. La neu continua caient de forma dèbil només en punts elevats dels Ports i l'Alt Maestrat. La cota ha pujat respecte de la jornada passada i se situa entre els 1.000 i 1.100 metres d'altitud.

Els flocs depositats a terra han deixat un mantell de neu de més de quinze centímetres en algunes zones. Els gruixos més importants s'han registrat en municipis com ara el Boixar, Fredes, Coratjà, Castell de Cabres, l'Herbeset, Ares del Maestrat o Castellfort.

L'espessor de la neu a Castell de Cabres arriba quasi a 18 centímetres
L'espessor de la neu a Castell de Cabres arriba quasi a 18 centímetres / Xavi Queralt

També et pot interessar

stats