Estampes nadalenques en Sant Josep

La nevada de les últimes hores tindrà continuïtat a l'interior de Castelló i València a cotes de 700 i 800 metres.

Neu en cotes baixes per Sant Josep

Sense Falles, però amb neu. L'hivern s'acomiada per la porta gran amb una nevada important a bona part de l'interior de la Comunitat Valenciana. 

El Sant Josep més atípic ha vingut precedit d'estampes nadalenques a comarques com la Vall d'Albaida, l'Alcoià, l'Alt Vinalopó i el Comtat, com a conseqüència d'una baixada de les temperatures de fins a vint graus que ha transformat la pluja en neu a cotes molt baixes, de només 400 metres sobre el nivell del mar. S'havia pronosticat un canvi radical de les temperatures, però ningú esperava una nevada tan forta a dos dies de la primavera. El Centre de Coordinació d'Emergències va posar a treballar les màquines llevaneu a l'interior sud de la província de València i nord d'Alacant. A Banyeres de Mariola (Alcoià) l'Ajuntament va haver de suspendre les classes de la vesprada i prohibir la circulació de vehicles per dins de la població.

L'episodi de neu continua aquest divendres, però en cotes més altes, de 700 i 800 metres. L'Agència Espanyola de Meteorologia manté el risc groc de nevades a l'interior de la província de Castelló i a l'interior nord de València, i la preemergència de nivell taronja per fenomen costaner al litoral d'Alacant. Les precipitacions han començat a partir del migdia i la cota de neu ha començat a baixar, i s'ha situat entre els 600 i els 700 metres. 

Fins ara s'han registrat alguns problemes a Ares del Maestrat: a la CV-15 al coll d'Ares, on dos vehicles s'han quedat entravessats i una furgoneta se n'ha eixit de la carretera. Els bombers no han hagut d'intervindre, però a hores d'ara són necessàries les cadenes.

A Agres (Comtat) ha plogut durant la vesprada i s'ha desfet la neu que es va acumular ahir, però es preveu que aquesta nit torne a nevar per damunt de 700 metres.

Les autoritats recorden que cal evitar circular per les zones nevades o amb gel i, si no es pot evitar, fer-ho amb cadenes i molta precaució.

Demà s’esperen pluges a la meitat sud amb una cota de neu que se situarà entre els 400 i els 800 metres, però a la resta el sol guanyarà terreny. Hi ha avís taronja per risc de temporal marítim a tot el litoral d'Alacant, avís groc per vent i avís groc per neu a l'interior, nord i litoral de la província. A Castelló l'avís taronja estarà actiu fins a la mitjanit.

També et pot interessar

stats