Nerea Martín, experta en Cumbre Vieja: "El volcà no és massa explosiu i amb les mesures preses no serà perillós"

L'equip d'enviats especials d'À Punt a l'illa de La Palma entrevista una geògrafa que ha fet un treball d'investigació sobre el volcà canari

Entrevista a Nerea Martín geògrafa experta en Cumbre Vieja / À Punt NTC
Albert Staromiejski
Amparo Fernández
22 de setembre 2021 - 11:48

L'equip d'enviats especials d'À Punt a l'illa de La Palma ha entrevistat la geògrafa Nerea Martín, una de les persones que més sap de Cumbre Vieja, a la qual ha dedicat el seu treball de fi de màster a la Universitat de La Laguna.

L'experta, que treballa en la càtedra de Reducció de Desastres i Ciutats Resilients, ha llançat un missatge de calma. Assegura que, atesos els antecedents històrics, el volcà "no és massa explosiu" i la columna eruptiva no sol aplegar als dos quilòmetres, per la qual cosa, "prenent les mesures necessàries, com les que estem veient, no arriba a ser perillós en termes de víctimes humanes".

Martín no s'atreveix a fer un diagnòstic de l'evolució de la crisi en les pròximes hores, per la inestabilitat de la fase explosiva en què està el volcà. I en la seua condició d'experta, però també com a ciutadana canària, admet trobar-se entre les persones sorpreses per l'erupció.

"Vivim en un territori volcànic. Tots els canaris ho tenim present i sabíem que tard o d'hora hi hauria una erupció. Molts pensàvem però que es produiria més tard que prompte i això ens ha sorprés una mica, ja que va començar a precipitar-se tot molt ràpid, després dels primers sismes. Ara bé, sabíem que podia passar".

També et pot interessar

stats