Els negocis tradicionals busquen generar atractius per a la gent jove

Professions com fuster, llanterner o electricista tenen cada vegada més dificultats per a trobar mà d'obra disponible

Els negocis tradicionals busquen generar atractius per a la gent jove / À Punt NTC

Molts negocis tradicionals han vist com disminueix el nombre de treballadors dels seus sectors. És el cas del taller de José Ángel, qui representa la quarta generació d'una família de fusters, o el de José Luis i Vicente, pintors de segona i tercera generació. Sense deixar de banda la tradició, han treballat sempre amb les últimes tecnologies per a oferir els seus serveis. Tot i que ells tenen persones contractades i l'agenda plena de treball, asseguren que hui dia trobar un fuster, un llanterner o un electricista és cada volta més complicat.

Moltes empreses coincideixen en el fet que són sectors on sempre hi ha treball a oferir perquè necessiten mà d'obra, però reconeixen que els oficis no atrauen la joventut tant com l'ofici de youtuber o la possibilitat de treballar en un ajuntament, mentre que estar en un taller és percebut com un treball de segona.

Des de l'àrea de formació de Labora asseguren que les professions tradicionals no tenen per què ser cosa del passat, ja que els oficis estan molt vius i assenyalen la necessitat de tramitar una reforma de la formació professional, que no es revisa des de fa vint anys.

També et pot interessar

stats