De Natzaret al centre de València en 16 minuts: pugem a la nova línia 10 de Metrovalència

El trajecte té parada a la Ciutat de les Arts i les Ciències, una reivindicació del turisme

La nova línia 10 de Metrovalència connecta el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat / À Punt NTC

La nova línia 10 del servei de metro a València s’ha inaugurat aquest dimarts i un equip d’À Punt notícies ha acompanyat els primers passatgers que han provat el nou recorregut. La majoria ha sigut veïnat del barri de Natzaret, que s’ha mostrat molt entusiasmat per tindre, per fi, una connexió amb el centre de la ciutat en només 16 minuts.

De fet, des de la primera parada, Natzaret, fins a la Ciutat de les Arts i les Ciències transcorren pocs minuts. Aquesta parada també era una exigència del turisme, que fins ara havia d'agafar taxi o autobús per arribar fins ací des del centre de València. A més, la línia 10 connecta amb la Font de Sant Lluís i els camps d’entrenament del Llevant. A l’estació Amado Granell, al costat de l’avinguda de Peris i Valero, el tramvia abandona la superfície i entra en la via subterrània. Des d'aquest punt i a només dos quilòmetres de distància, en dues parades s’arriba al centre de la ciutat.

Mario López, un dels primers passatgers a pujar, ha assegurat a À Punt que tenia moltes ganes que obriren el servei. “Abans les travesses estaven totes rovellades” ha comentat. De fet, han sigut moltes les persones que han admirat les instal·lacions, a més de la decoració d'algunes de les estacions.

El recorregut de poc més d'un quart d'hora finalitza a l’estació Alacant, fent realitat una reivindicació històrica del barri, que per fi té al seu abast la zona de comerços, els edificis públics i les futures mascletaes de les Falles.

També et pot interessar

stats